Welkom op de site van de OBS Futura in Scheemda.

Onze basisschool ligt in een rustige, kindvriendelijke buurt in Scheemda. Op school vinden wij een goede sfeer in de groepen erg belangrijk. Kinderen moeten zich veilig kunnen voelen op school, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wij hanteren een vast dagritme en we besteden veel aandacht aan normen en waarden. Meer informatie is te vinden onder de verschillende links.

Mocht u nog vragen hebben of uw kind willen inschrijven, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kinderuniversiteit Groningen

Onze school is aangesloten bij de Kinderuniversiteit Groningen. Deze universiteit is opgericht door de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en heeft als doel kinderen in het basisonderwijs kennis te laten maken met en enthousiast maken voor wetenschappelijke activiteiten. Activiteiten die ondernomen worden zijn onder andere bezoek aan de Kinderuniversiteit en Science Centrum 'De Magneet' en diverse excursies. Meer informatie kunt u lezen op Kinderuniversiteit Groningen >>

SOOOG INFORMATIEBRIEF VOOR OUDERS/VERZORGERS - januari 2021

De lockdown wordt, zoals we gisteravond in de persconferentie hebben gehoord, met drie weken verlengd. Onze scholen blijven voorlopig dus nog gesloten. Dit is wederom een ingrijpend besluit voor iedereen: kinderen, ouders en leerkrachten. Het vraagt van ons allen veel en met elkaar kunnen we op deze manier er wel voor zorgen dat het virus zo weinig mogelijk kans krijgt zich te verspreiden.