Groep 8

 

Er zijn twee groepen 8.

De kinderen van groep 8a krijgen op maandag, dinsdag en woensdag les van juf Mirella; op donderdag en vrijdag krijgen ze les van juf Henriette.

Groep 8b krijgt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les van juf Natasja. Op woensdag krijgen ze les van juf Henriette

 

Het leren in groep 8

In het algemeen kan gesteld worden, dat in groep 8 wordt voortgegaan op hetgeen in groep 7 door de kinderen is geleerd. We starten vanaf de eerste week met het directe instructiemodel.

In groep 8 starten we direct met huiswerk: bijna iedere week krijgt uw kind leer- en/of maakwerk mee naar huis. De kinderen krijgen één tot twee weken de tijd om de toets te leren. Dit doen we ter voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs waar de kinderen dagelijks huiswerk moeten maken.

 

Aan het eind van de ochtend is meestal een half uur ingepland waarin de leerlingen geheel zelfstandig met hun werk bezig kunnen zijn. Zo heeft de leerkracht tijd om leerlingen, die wat extra instructie nodig hebben voor een bepaald vak, aan de instructietafel te helpen.

De leerlingen kijken hun werk deels zelf na en verbeteren het als dit nodig mocht zijn. Al het werk wordt na schooltijd echter altijd nog gecontroleerd door de leerkracht.

 

 Kenmerken groep 8:

Veel kinderen hebben uitgekeken naar het laatste jaar. Je wilt immers groot worden en groot zijn. Ze zijn nu ook echt de oudsten van de school. Spannend is het ook, want naar welk type onderwijs kan ik straks het best? Welke kinderen uit mijn klas zitten straks bij me in de klas? Straks allemaal nieuwe vakken, nieuwe leerkrachten, andere schooltijden, meer huiswerk en een groeiend lichaam. Veel vragen en onzekerheden. 

 

Het is belangrijk dat kinderen leren zelfstandig te worden, eigen verantwoordelijkheid leren dragen en goed voorbereid op het middelbaar onderwijs komen. Dit is een van de redenen waarom we elke dag een moment van zelfstandig werken creëren. Je leert hiermee plannen, je tijd indelen en je maakt een keuze in de volgorde van de vakken.  Een andere voorbereiding op wat gaat komen is de agenda en het huiswerk.

Mijn School

Gepubliceerd door: OBS Futura
De link naar Mijn School is:https://10sz00.mijnschool.nl/mijnschool/index.html
 

OBS Futura

Directeur:  Annet Wortelboer

Merelstraat 3
9679 JE, Scheemda

0597 - 208008

obsfutura@sooog.nl