Het leren in groep 4:

Het dagelijks programma in de klas is:

’s Morgens:

• Taal
  • Rekenen
  • Spelling
  • Begrijpend lezen
  • Lezen

’s Middags:

• Afmaken van de werkjes
  • Sociale/Emotionele competenties
  • Beeldende vorming

Groep 4 krijgt twee keer in de week gymnastiek, waarvan een keer door een vakleerkracht.

We werken volgens het directe instructie model. Dit houdt in het kort in dat kinderen, die al snel zelfstandig aan het werk kunnen, hier ook de mogelijkheid toe krijgen en dat kinderen die meer instructie nodig hebben, deze ook aangeboden krijgen. Voor kinderen die daarna nog extra instructie nodig hebben, is de instructietafel. Hier kan de leerkracht samen met een groepje kinderen de leerstof nog eens doornemen, op een andere manier aanbieden of extra hulpmateriaal gebruiken.

We leren de kinderen rustig en gestructureerd te werken en zorg te dragen voor hun gemaakte werk. Het werk ziet er dus netjes en verzorgd uit, de kinderen controleren of alles gemaakt is en leren het werk zelf na te kijken (dit wordt altijd gecontroleerd door de leerkracht).

SOOOG Magazine - februari 2022

Wat zou het mooi zijn als we iedere dag voor alle kinderen inspirerend, uitdagend en rijk kunnen maken met opvang en onderwijs. Opvang en onderwijs waarin kinderen de ruimte krijgen om te leren en eigenaar te worden van hun eigen ontwikkeling, zodat ze hun talenten gaan ontdekken en ontplooien.

Vakantieoverzicht 2022-2023

De vakanties van schooljaar 2022-2023 zijn bekend.

Directeur:  Annet Wortelboer