Groep 1/2

 

Informatie groep 1 en 2          

 

We werken met drie gecombineerde groepen 1/2. Groep 1/2a van Ineke/Christa, groep 1/2b van Erika en groep 1/2c van Petra/Ina. Vrijdagochtend zijn de groepen 2a, 2b en 2c samengevoegd en krijgen zij les van juf Christa in het groep 2a lokaal.

In de groep doen we vele taalactiviteiten, het accent ligt op de mondelinge taal om zo de taalvaardigheden te ontwikkelen. Er wordt veel gewerkt met boeken.

Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s; welke gedurende 3 à 4 weken worden behandeld. Jaarlijks komen de seizoenen en feesten ook aan bod. Bij het thema wordt aanfesloten met een kijktafel en met een aantal themahoeken op het leerplein. De kinderen mogen over de thema’s en letters ook voorwerpen, plaatjes of boekjes meenemen (voorzien van naam). 

Tijdens de werkles werken we met de ontwikkelingsmaterialen: puzzels, mat. voor de motoriek, taal- en rekenmaterialen. Tevens worden er verschillende technieken aangeleerd: zoals vouwen, tamponneren, scheuren, vlechten, knippen, kleuren, verven en stempelen. Deze technieken worden herhaald en uitgebreid. Alle werkactiviteiten hebben een bedoeling (lesdoel). We vinden het belangrijk dat het werkje zoveel mogelijk van het kind zelf is (adaptief: eigen creatieve inbreng). 

In de klas hangt een planbord waar de kinderen dagelijks mee werken. Tijdens de werkles hangen er afbeeldingen van de verplichte werkactiviteiten, van mag-activiteiten en van de materialen. De kinderen plaatsen het magneetje in de kleur van de dag onder de activiteit van hun keuze. De leerkracht houdt de resultaten van de kinderen bij in de registratiemap en op de weektaak/taakbrief, die de kinderen zelf inkleuren met de kleur van de dag.

  

 

Vitaliteitscampus Scheemda

Gepubliceerd door: OBS Futura
Uit: nieuwsbrief Oldambt november 2023
 

NSA SOOOG

Gepubliceerd door: OBS Futura
Uit: Nieuwsbrief Oldambt november 2023
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante artikelen.
 

OBS Futura

Directeur:  Annet Wortelboer

Merelstraat 3
9679 JE, Scheemda

0597 - 208008

obsfutura@sooog.nl