Terug naar Nieuws

Vitaliteitscampus Scheemda

Gepubliceerd op: , door: OBS Futura
Vitaliteitscampus Scheemda

Uit: nieuwsbrief Oldambt november 2023

Begin dit schooljaar is het Alfa-college Sport en Bewegen, samen met OBS Futura en CBS Annewieke, gestart met de vitaliteitscampus in Scheemda. Iedere donderdag wordt de Eextahal in Scheemda omgebouwd tot een grote ‘beweegspeeltuin’ en krijgen alle kinderen lessen bewegingsonderwijs onder leiding van studenten van het Alfa-college. Er is duidelijk sprake van een win-winsituatie. Alle leerlingen van beide scholen krijgen, naast de reguliere les van de vakdocent, ook op deze dag kwalitatief goed bewegingsonderwijs aangeboden én de studenten zijn direct in de praktijk actief wat ontzettend leerzaam voor ze is. Het eerste half jaar ligt de focus op de onderbouw, na de kerstvakantie is de bovenbouw aan de beurt.

Groep acht-leerlingen maken zich op voor schoolkeuze: 'Ik twijfel nog heel erg'

Gepubliceerd door: OBS Futura
Eva Hulscher, 29-01-2024 Het is voor veel kinderen uit groep acht best een lastige keuze: naar welke middelbare school zal ik gaan? Deze weken bezoeken ze daarom de open dagen. Noor Tjapkes uit Scheemda twijfelt flink tussen twee locaties van het Dollard College.
 

Leerlingen maken kerstattentie voor bewoners Nieuw Vredenhoven

Gepubliceerd door: OBS Futura
Van: www.oldambtnu.nl Scheemda – De afgelopen week was de kerstsfeer al goed voelbaar op OBS Futura in Scheemda. De school is weer prachtig versierd door de leden van de ouderraad van de school. Er wordt flink geknutseld en gezongen in de groepen.
 

OBS Futura

Directeur:  Annet Wortelboer

Merelstraat 3
9679 JE, Scheemda

0597 - 208008

obsfutura@sooog.nl